Installeren

Na installeren komt beheren

Een professioneel bedrijfsnetwerk inrichten is één, maar het adequaat onderhouden en up to date houden is minstens even belangrijk. Vergelijk systeembeheer met het periodiek onderhoud van uw financiële administratie, huisvesting en wagenpark. Het zorgt er voor dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. En dat uw mensen altijd, probleemloos hun werk kunnen doen.

KOSdata levert systeembeheer op afroep, op locatie als ook op vaste momenten en op afstand. Maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. En maar net wat het beste bij uw situatie past.

We houden uw systeem in de lucht. Voorkomen uitval. Voeren noodzakelijke updates tijdig uit. Dichten beveiligingslekken. Maken nieuwe gebruikers aan. Wijzen rechten toe. Schonen werkstations op. Laten applicaties moeiteloos gegevens uitwisselen. Geven (ongevraagd)advies. Instrueren (nieuwe) gebruikers. Zijn uw persoonlijke vraagbaak op afstand én locatie.

We zijn goed opgeleid en weten veel van de besturingssystemen van zowel Windows, Apple als Linux. Bovendien zijn we vertrouwd met de meest gangbare bedrijfsinformatiesystemen en kantoorsoftware en schromen we niet opensource oplossingen met commerciële software te combineren. Vanzelfsprekend opereren we ook in the cloud; uw bedrijfsinformatiesysteem en back-up op afstand.

Bekwaam, snel en betrouwbaar

Behalve adviseren en beheren, installeren we natuurlijk ook bedrijfsnetwerken. Onze dienstverlening varieert daarbij van het installeren van servers, werkstations, printers tot het naadloos koppelen en integreren van alle systemen. Inclusief het installeren - en van een gebruiksinstructie voorzien - van de bedrijfssoftware.

We zijn bekend met het installeren en combineren van alle bekende besturingssystemen en applicaties voor zakelijk gebruik. Waar mogelijk combineren we deze met vrij beschikbare (open source) oplossingen. Bekend is dat bijvoorbeeld servers uitstekend draaien op de UNIX- gebaseerde Linux besturingssystemen. Deze zijn niet alleen zeer stabiel, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te updaten.

KOSdata zoekt graag samen met u naar de meest geschikte en betaalbare oplossing. Ook vervangen we hard- en software op afroep basis en verzorgen we het beheer. Alles op één adres. Alles in één hand. Korter kunnen de lijnen niet zijn.

Objectief en betrouwbaar

U kunt KOSdata vanzelfsprekend ook inschakelen voor advies, voordat u besluit uw automatisering uit te breiden of te vernieuwen. Aan de hand van uw huidige en gewenste situatie brengen wij de mogelijkheden voor u in kaart. Daarbij kijken we niet alleen naar hoe u nu opereert, maar vooral ook naar uw ambities en plannen voor de (nabije) toekomst.

In ons advies nemen we onze jarenlange ervaring mee in automatiseringsvraagstukken van zowel bedrijfsleven, instellingen als ngo’s.  Omdat we geen connecties hebben met leveranciers van hard- en software, krijgt u van ons gegarandeerd een objectief advies. Al dan niet voorzien van een prijsopgave voor het installeren, updaten of uitbreiden van uw bedrijfsautomatisering.

Vervolgens is de keuze aan u.

Eerst kijken, dan plannen maken

Nergens gaan de veranderingen zo snel als in de automatisering. Wie had dertig jaar geleden gedacht dat we vandaag de dag altijd en overal:

  • bereikbaar zijn
  • (online) kunnen werken
  • bestanden kunnen inzien en delen

En wie had kunnen bedenken dat de computerterminal van toen, minder rekenkracht heeft dan de smartphone van vandaag. En dat tekst, beeld en geluid met de snelheid van het licht wereldwijd worden ontsloten. Niemand toch...

Dezelfde ontwikkeling maakt ook de automatisering op uw bedrijf of kantoor door. Wat vijf jaar geleden state of the art was, is nu gedateerd. Of we het nu hebben over pc’s, laptops, tablets, smartphones of over besturingssystemen en softwarepakketten; de ontwikkelingen gaan razendsnel. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheden om veilig, online en ‘in the cloud‘ te werken.

Wij nemen de staat van uw bedrijfsautomatisering graag voor u onder de loep. Sluit die nog wel aan bij de manier waarop u werkt of graag wilt werken? Waar zitten de zwakke schakels in uw netwerk en hoe kunt u die snel en voordelig updaten? Is uw bedrijfsinformatie wel goed afgeschermd, beveiligd en beschikbaar bij uitval of brand? U wilt niet weten hoe u misgrijpt als u niet langer de beschikking heeft over uw bestanden.

Deze en andere zaken inventariseren we voor u. Vanzelfsprekend op basis van uw behoefte en een vooraf overeengekomen vergoeding. U ontvangt een gedegen rapportage waarin zowel de sterke als mindere punten van uw automatisering zijn vermeld, voorzien van een objectief advies.

Zo werken we ook bij nieuwe opdrachten. We starten altijd met een inventariserend gesprek en nulmeting, waarin we uw manier van werken toetsen aan de mogelijkheden die er zijn. Dat doen we natuurlijk in overleg met u.

Neem de proef op de som, zouden we zeggen.